lauantai 6. helmikuuta 2010

Vuoden 2010 aloitus

Vuoden 2010 aloitimme Bobon ensimmäisillä epävirallisilla kisoilla. Tuloksena oli 30vp!! :)) Suurin osa niistä tuli kieltoina putkilta. Hauskaa oli!! Virallisiin kisoihin olisi tarkoitus startata tulevana kesänä. Vielä ei ole tietoa onko se alku- vai loppukesä. Paljon riippuu siitä kuinka saadaan kontaktit hanskaan ja hallintaan. Treeniä vaatii kyllä vielä moni muukin asia.... ;))

Blackien kanssa osallistuttiin tammikuussa Elina Jänesniemen tekniikkakoulutukseen. Paljon opittiin taas uutta ja hiottiin vanhoja juttuja (päällejuoksu, välistäveto, saksalainen ja sylivekki jne.) Sunnuntain radalla käytettiinkin sitten melkein kaikkia opittuja tekniikoita ja mikä tärkeintä, aika hyvin pysyi ohjaajan pää kasassa joten saatiin hyviä suorituksia. Mutta olihan kartturi väsynyt oppituntien jälkeen. Aivokapasiteetin äärirajoille ajaminen väsytti totaalisesti. Kertakaikkisen hyvä koulutusviikonloppu.

Blackien kanssa kävimme kisaamassa Kemissä Torkin järjestämässä Pakkasrallissa. Tuloksilla ei voi kauhiasti kehua. Pelkkää hyllyä tuli. Osallistuimme ainoastaan lauantain radoille ja niistäkin vain kahdelle. Jälkimmäinen rata oli jo aika hyvää agilityä, hylky tuli kun Blackie suoritti renkaan kehikon ja renkaan välistä, enkä sitä kerinnyt siinä vauhdissa ruveta korjaamaan. Suoritettiin sitten rata normaalisti loppuun asti. Vannoin taas kerran etten lähden enään kisaamaan kylmään halliin!! Kylmyys jäykistää meikäläisen menon täysin ja kunnon keskittymistä en itse kisaan saa.

Treenit on varsinkin Blackien kanssa sujuneet aika hyvin nyt alkuvuonna. Treeneissä on tehty ratareeniä ja ainakin yksi 0-rata on jokaisessa treenissä tehty. Viimeksi teimme oman ennätyksen kun suoritimme 30 esteen radan nollana!!! Hieman piti tuuletella..... :D Nyt vain odotellaan jos nämä suoritukset saataisiin siirrettyä myös kisakentälle.......

Bobon kanssa on saatu tehtyä rataa jo 19 esteen verran. Vielä on vauhdin kanssa ongelmaa. Ongelma ei ole se etteikö vauhtia olisi, vaan se ettei koira osaa oikein vielä jarrutella oikeissa paikoissa. Kokeiltiin A:lle tuloa putken kautta ja kyllähän se tuleekin...TÄYSIÄ!!!! :D Oli aika hurjaa katseltavaa. Mutta pikkuaskelin treenataan myös sitä kuten myös kepeillä sivuirtoamisen ja vedätyksen kestämistä.

Nyt keskitytään pääasiassa treenaamiseen ja kunnolla kisakausi pyörähtää käyntiin tuossa huhti-toukokuun vaihteessa.

1 kommentti:

  1. Kyllä sulla on taas kiirettä pitänyt! :)
    Jos kerta kisakausi pyörähtää käyntiin "vasta" huhti-toukokuulla, niin sää varmaan ehdit ennen sitä joku viikonloppu mun kanssa yhdistetylle vaunu-/koiralenkille? Vai ehditkö...?! ;)

    VastaaPoista