sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Treenailua ja kisaamista

Helmikuun alku sujui hiljaisissa merkeissä. Kennelyskän vierailun myötä tuli lomailtua sitten pakostakin. Onneksi päästiin taudista vähällä, vain Bobo köhi muutaman kerran.

Helmikuun viimeisellä viikolla käytiin Blackien kanssa Nicola Giraudin koulutuksessa. Koulutus oli erittäin antoisa ja oli mukava päästää keskustelemaan shetlanninlammaskoiran syvimmästä olemuksesta toisen shelttiohjaajan kanssa. Sain Nicolalta hyviä ohjeita muutamaan Blackien ärsyttävään käyttäytymiseen liittyvään asiaan. Pitää kokeilla niitä ja katsotaan miten vaikuttaa. :)

Oman seuran kisoissa 25.2 pyörähdettiin kolmen radan verran. Kahdelta eka radalta 0 sijoituksilla 3 ja 2. Päivän viimeinen rata hypäri, meni hyllyksi juuri siinä kohdassa johon en kunnon suunnitelmaa saanut aikaiseksi. Mutta tyytyväinen täytyy olla kisakauden avaukseen.
Tässä linkki meidän ensimmäiseen rataan

Sunnuntai päivän talkoilin ykkösluokkien ratojen ajan. Sen jälkeen oli tarkoitus lähteä kotia pakkaamaan reissua varten mutta suunnitelmat hieman muuttuivat kun Lillebergin Päivi kysyi josko menisin muutaman radan Edin kanssa kun Mikko oli sairastunut. No minähän sitten yllytyshulluna lupauduin. :) Koskaan en ole Edin kanssa treenannut joten hieman oli jännittävät tunnelmat lähteä oudon koiran kanssa radalle. Kisattiin kaksi agirataa joista molemmista hyl. Edi on todella nopea sheltti joten oman ajoituksen kanssa olin hieman hukassa ja rytmityskään ei aina ihan kohilleen sattunut. Saimme kuitenkin tehtyä todella hyviä pätkiä radalla. Kiitoset vain Päiville hienosta kokemuksesta. :D

Illalla hypättiin sitten Kirsin ja viiden koiran kanssa yöjunaan ja tarkoituksena olla aamulla klo 8:00 suomen Turus. Matkustettiin lemmikkivaunussa koska makuuhyttiä ei saatu. Matkan alku vaikutti hyvältä, isossa lemmikkiosastossa meidän lisäksi vain muutama matkustaja. Samassa vaunussa matkustaneet solttupojat tuumasivat että -tässä vaunussa on hyvä matkustaa, tämä on yleensä ihan tyhjä- no arvatkaapa vain oliko se tyhjä tällä kertaa....no ei ollut ei. :D Hieman meinasi tulla ahdasta ja kunnon nukkuma-asento ei millään saanut. Onneksi koirat matkustivat nätisti häkeissä.

Neljän aikaan oltiin Tampereella jossa vaihto Turun junaan. Onneksi päästiin suoraan sisälle tuohon Turun junaan sillä se lähti kohti turkua vasta klo 6:00. Päästiin heti nukkumaan kunnes kiukkuinen konnari tuli herättämään meidät. Oltiin väärässä vaunussa..... Mutta eihän se meidän vika ole jos lipun tiedot eivät pidä paikkansa ja jokaisessa vaunussa oli lemmikkieläin kieltomerkki. No mehän tietenkin valittiin sellainen vaunu mihin me saatiin häkit kunnolla esille. :D

Klo 10:00 meillä oli aika Piiralle. Koirat olivat ihan hyvässä kunnossa mikä tarkoittaa sitä ettei mitään isompaa jumia tai vikaa löytynyt. Kotimatka meni sujuvasti. Pikainen junan vaihto taas tampereella ja oulussa oltiin klo 23:15. Matka koirien kanssa sujui niin hyvin että taidamme kokeilla sitä myöhemminkin. :))

Viime keskiviikkona treenattiin poispäinkääntöä ja takaaleikkausta. Poispäinkäännön kohdalla minulla syttyi lamppu ja nyt tiedänkin miksi ne eivät meillä ole koskaan oiken onnistuneetkaan.

Nyt sitten vain treeniä ja seuraavat kisat luultavasti kokkolassa tämän kuun loppupuolella.