keskiviikko 25. toukokuuta 2011

AVAutumista ja Bobon ekat kisat :)

Huippuhieno viikonloppu takana ja molemmista pojista olen todella ylpeä! :)

Viikonloppuna kisattiin la+su Pateniemessä Okk:n hienosti järjestämissä kisoissa. Pohjana tekonurmi ja kun kelitkin vielä suosivat niin mikäs oli kisatessa. Tuomareina häärivät Lee Gibson sekä Eeva-Liisa Pohjanen.

Lauantaina osallistuttiin Blackien kanssa kahdelle radalle. Ensimmäinen agirata (Gibson) lähti hyvin käytiin mutta kielto keinulta toi ensimmäisen virheen ja hylkääntyminen tuli kun Blackie juoksi yhden hypyn ohi ja korjasin sen yhtä hyppyä kauempaa. Joku kumma tuossa keinussa nyt on koska tuolla radalla keinulle oli suora linja eli kyllä Blackien olisi pitänyt se suorittaa. :/

Toinen rata oli hypäri (E-L.P) ja siellä oli oikeastaan yksi kohta josta en ollut varma ja siihen meidän rata sitten kosahtikin. Putken jälkeen ollut takakierto hypättiin väärään suuntaan. Se ensimmäinen ohjausvaihtoehto olisi sittenkin ollut se paras...luultavasti. ;) Molemmat radat oli hyvää tekemistä ja oma asenne oli hyvä eli hyvillä fiiliksillä lähdettiin kotia lepäämään ja valmistautumaan sunnuntaille.

Sunnuntain kisavalmistelut olivatkin sitten normaalista poikkeavat koska kisapaikalle ja kisahommiin lähti myös Bobo! :)

Taina ja Bobo starttasivat kaksi rataa, agi+hypäri. Ensimmäistä rataa en nähnyt livenä mutta onneksi se oli kuvattu ja ihan uunituoreena sain sen sitten katsoakin. Olihan se upean näköistä menoa!! Radalta 5vp (kielto putkelta) sijoitus 2. Hypärin pystyin katsomaan "puolisilmällä" ja sitä rataa katsoessa mietin vain että miten tuo koira voi mennä noin jouhevasti eteenpäin??? Bobolle ei ollut ollenkaan epäselvää mihin ollaan menossa. Minun kanssani se kääntyi suurinpiirtein joka esteellä kysymään "mihinmihinmihin" ja pyöri ympyrää. Ehkä Juhan kommentti Tainan ja Bobon menosta kertoo kaiken..."sehän menee Tainan kanssa paremmin kuin sun kanssa" Niin totta.:D Tuolta radalta 10vp kahden riman tippumisen myötä. Hienoa työtä on kyllä Taina tehnyt Bobon kanssa!

Bobolla tuntuu olevan myös oma Fan-Club. Ainakin jos asiaa miettii siltä kantilta kuinka moni oli kiinnostunut sen starteista, naapureita myöten. :D

Minulla oli Blackien kanssa ohjelmassa sunnuntaille kolme starttia. Ensimmäisenä oli hypäri (Gibson) jolla oli muutama haastava kohta: kepeille meno (putkensuu houkuttimena) sekä renkaan jälkeinen hyppy joka syötti suoraan väärälle hypylle. Nuo kohdat me kyllä klaarattiin ja radalla meno tuntui todella hyvältä. Asenne oli astetta parempi kuin lauantaina. Katsoin la-iltana päivän ratoja ja en ollut tyytyväinen omaan liikumiseeni, ja sen paraminen kyllä näkyikin sitten tuolla radalla. Tulos 5vp riman pudotus.

Toinen rata oli agirata (E-L.P)Tutustumisessa tiesin että kiirettä pitää ennen keinua olevalle hypylle ja viimeiselle putkelle arvoin perjätön ja poispäinkäännön
välillä. Tähän päätin sitten valita poispäinkäännön joka sitten osoittautuikin oikeaksi valinnaksi. Harmi vain että keinun kanssa taas saikattiin ja siltä ropisi sitten virheitä.

Päivän viimeinen rata oli sitten Kansainvälinen agilityrata. Tutustumisen aikana tuntui hyvältä ja oikeastaan ainoa mikä mietitytti oli keinu, kas kumma!! Sille oli kyllä suora lähestyminen mutta mutta...... Kepeille meno (pussin kautta avokulmaan) oli myös yksi radan haastavimmista kohdista mutta se ei tuntunut niin pahalta kuin keinu. :) Rata lähti hyvin liikkeelle, keinu onnistui, kepeille meno onnistui ja kepeillä sivuirtoaminen onnistui myös ja maaliin tultiin virheettömällä suorituksella. :D Onnistuneen suorituksen kruunasi viimeinen serti ja jos meillä olisi se näyttelytulos olisi Blackie nykyään AVA Milennas Black Lordi! :) Kansainvälisestä kisasta kun oli kyse saimme myös hienon valkoisen ruusukkeen eli Caciag:in. Ei ollenkaan pöllömpi lopetus päivälle.

Yritän jossain vaiheessa laitella viikonlopun ratoja nettiin.

Kuvaaja Juha Lehtikangas







Onko pakko poseerata? Mie oon aika väsyny..... :)

tiistai 10. toukokuuta 2011

Kisoja ja hoitoa

Lauantaina startattiin kohti eteläsuomea. Ensimmäinen etappi Hämeenlinna jossa päästiin perhe Saarisen luoksi yökylään. Kiitokset majoituksesta ja kaikesta muustakin. :)

Sunnuntai aamuna jatkui matka kohti Helsinkiä jossa odotti I-HAH:in järjestämät kisat. Ensimmäinen rata oli Anne Viitasen hyppyrata. Radalta tuloksena hylly. Blackie jätti kepeillä yhden välin pujottelematta. Olisiko syynä ollut pehmeä pohja jonka vuoksi rytmi meni hieman sekaisin. Itse en ko virhettä edes huomannut ja koira kun tuli kepeiltä ulos ihan oikeasta välistä. Tuolla radalla tuli myös yksi rima alas. Jälleen kerran olin tutustunut rataa yhden esteen kohdalla väärin mutta onneksi ystävällinen kanssakilpailija huomautti että putki muuten suoritetaan tuolta toisesta päästä.....Kiva kun on reiluja kisakumppaneita!! :)

Kaksi seuraavaa agirataa tuomaroi Anne Savioja. Radat olivat aika virtaavia muutamilla estekulmilla kikkailtuja. Mitään ekstremeä en radoilla tehnyt, halusin vain mahdollisimman hyvin auttaa koiraa menemään eteenpäin este kerralla koska kentän pohja ei todellakaan ollut mieleinen. Kivituhkakenttä jonka päällä pientä irtokiveä. Kivet eivät olleet teräviä vaan ennemminkin pyöreitä joten varmasti liikkuivat/antoivat periksi tassujen alla. Tuntui aika raskaalta meno pienelle koiralle. Keinut otin erittäin varmasti koska Turussa tuli kahdella radalla keinun ohi. Molemmilta radoilla 0 tulokset sijoilla 4. ja 6. Hienointahan oli se että nyt saatiin se tuplanolla joten sitä myöten arvokisanollat kasassa!! :))

Kisojen jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Turkua ja jotain ylimääräistä oli ilmestynyt takapenkille. :D Siellä matkusti 8vkon ikäinen shelttityttö. Reipas ku mikä! Nimeä sillä ei vielä ole. Tyttö ei muuttanut meille vaan Peppi ja Tiitus saivat pikkusiskon. Peppihän ei tästä kyllä kauhian innoissaan ollut..... ;D

Maanantai aamuna koirat hoitoon Leena Piiralle ja mukavahan se on käydä kun oli Leenalle mukavaa kerrottavaa (Blackie on ruvennut ravaamaan) ja Leena taasen kehui Blackien kuntoa. Suorassa, ei lukkoja, ei kuonaa ja lantio auki. Torstain treeneissä tapahtunut putkessa pyörimisen tuotoksena tuntui oikeassa kyljessä mustelma, tai näin Leena sitä kuvasi. Jonkin verran tuntui etupäässä jäykkyyttä juuri luultavasti eilisen pehmeän kisapohjan takia. Ruokavalio kera hoitojen on kyllä tehnyt tuolle koiralle ihmeitä. Kunhan vain pysyisi tuossa kunnossa.

Kerrankin päästiin lähtemään kotiakohti hyvissä ajoin mutta käynti Ikeassa tietenkin hieman pidensi matka-aikaa... :)

Ensi viikonloppu lepäillää ja sitten startataan OKK:n kisoissa 5 starttia Mel Gibsonin radoilla. Vai oliko se sittenkin Lee Gibson.... ;)

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Paljon Onnea Bobo!!

Tänään 1.5.2011 Bobo Bi Barabel täyttää 3 vuotta!! Isosti Onnea meidän omalle roistolle joka on tuonut meille paljon iloa ja....no opettanut paljon asioita :D Yhä edelleen hän jaksaa hämmästyttää meitä suunnattomalla nokkeluudellaan ja Houdinimaisilla taidoillaan. Kun Bobo oli pieni kertoi kasvattaja hänen olevan pentueen kovapäisin ja ongelmaratkaisukykyisin. Näiden yhteisten vuosien aikana olemme sen monesti todeksi todenneet. :D

Blackien kanssa kävimme pääsiäisenä pikakeikan Hki-Turku suunnalla. Turussa kisasimme 3 rataa ja kaikilta radoilta 10vp. Keinun ohittaminen tapahtui ensimmäisellä ja toisella radalla muutaman kerran ja keskimmäisellä tuli virhe kepeille syötössä sekä yksi rima tippui.

Viikon päästä jälleen Hki-Turku keikka kera kisojen ja Piiran hoitojen.