maanantai 20. heinäkuuta 2009

Reppu täynnä kokemuksia

Ensimmäiset maajoukkue karsinnat ovat nyt sitten takana. Reissuun lähdettiin perjantaiaamuna ja Turussa oltiin klo 18:00 aikaan. Käytiin katsastamassa ATT:n halli ja sen jälkeen hotellia kohti. Yövytiin Cumuluksessa ja taisipa olla viimeinen kerta kun siinä hotellissa kesällä yövyn. Nimittäin huoneessa oli +30 lämmintä eikä ilmastointia. Eli tiedossa oli tukala yö ja eikä sitä sitten kovin paljoa nukuttukkaan.

Aamulla herätys puoli 7 maissa, Tiituksen kanssa aamulenkki ja sitten aamupalalle. Seuraavaksi hallille ilmoittautumaan ja eikun alkuverkkalenkille.

Ensimmäiselle radalle mentäessä oli kropassa pienoinen jännitys, sellainen hyvän fiiliksen jännitys ei mikään paniikinomainen. Rataprofiili tuntuin hyvältä, mitään isompaa "ongelmaa" ei sieltä noussut esille. Starttasimme kuudentena mikä oli todella hyvä lähtöpaikka, ei tarvinut tuntikaupalla odotella lähtövuoroa.

Laitoin Tiituksen lähtöön tarpeeksi kauas, mutta siitä huolimatta tuli ensimmäinen rima alas. Luultavasti matto kera muovirouheen teki tepposet tai sitten minä liikahdin kriittisellä hetkellä. Rata eteni sujuvasti ja sain pidettyä itseni liikkeessä. Kolmanneksi viimeiselle esteelle, putkelle, tein takaaleikkauksen ja juoksin ottamaan Tiitusta vastaan putken toisesta päästä mutta jostain kumman syystä, Tiitus olikin kääntynyt putkessa takaisin ja tuli ulos samasta päästä mistä meni sisään. Onneksi huomasin tuomarin näyttävän kieltoa tuosta hairahduksesta ja onneksi älysin viedä koiran takaisin putkeen. Saldona 10vp ja reilu 6 sekunttia yliaikaa. Radasta jäi kuitenkin hyvä fiilis ja eikun odottamaan seuraavaaa rataa.

Piiiiiiiitkä on odottavan aika. Eroa ensimmäisen ja toisen startin välille tuli reilu 7 tuntia!!
On se liian raskasta viettää tuo aika kisapaikalla, varsinkin kun lämpöasteita on reilu +25. Kyllä siinä sulaa jo kroppa sekä aivot. Välissä käytiin syömässä ja lepäilin autossa mutta nyt kokemusta rikkaampana, menisin kyllä viettämään tuon ajan hotelliin.

Toisella radalla sain radan alun kuivoista tehtyä itselleni jonkinlaisen mörön. Niinhän siinä kuitenkin kävi että se kohta meni erittäin mallikkaasti ja hylky tulikin sitten sellaisesta kohdasta jota en edes ollut ajatellut hankalaksi paikaksi. Niin tyypillistä!! :)) No meidän kisat loppuikin sitten lyhyheen ja siiryin sitten katsomon puolelle seuraamaan muiden suorituksia.

Sunnuntaina nukuimmekin sitten hieman pidempään ja aamiaisen jälkeen laitettiin kamat kasaan, kirjauduttiin hotellista ulos ja eikun kisapaikalle. Tiivisti vietimme päivän katsomossa hienoja suorituksia seuraten. Onnittelut kaikille joukkueeseen päässeille sekä muuten vaan suorituksiinsa tyytyväisille!!

Tähän loppuikin sitten näillänäkymin ( älä koskaan sano ei koskaan :)) minun ja Tiituksen yhteinen kisaaminen. Tarkoitus olisi nyt sitten keskittyä pelkästään Blackien kanssa treenaamiseen ja kisaamiseen. Tietenkin treenaan myös Bobolla mutta sen kanssa edetään hiljalleen. Loma on lopuillaan ja huomenna palataan arkeen. Mutta muistakaa: Vielä on Kesää jäljellä.......

torstai 16. heinäkuuta 2009

Kesäloma kuulumisia

Loma on mennyt joutuisasti. Käväisimme visiitillä Utsjoella jossa olikin sattumalta mahtavan kesäiset kelit. Tekstiä en jaksa sen kummemmin nyt kirjoitella, puhukoot kuvat puolestansa.....

Markkinoilla Norjan puolella Tenovuonon suulla..















Utsjoen lohirieha...



Biitsillä Norjan puolella....


Mantojärvellä...

Ellin polulla lenkillä...


Ja kotimatkalla käytiin ihastelemassa Inarinjärven maisemia....

Huomenna lähdenkin sitten Tiituksen kanssa kohti Turkua ja karsintoja. Juttua lisää sitten viikonlopun jälkeen.

lauantai 4. heinäkuuta 2009

Heinäkuun höpinöitä

SM-kisojen jälkeen vietettiin juhannus kotosalla, pyykätessä. :) Kisoja edeltävät viikot ja varsinkin viikonloput kun tuli vietettyä tiiviisti suomenmaata kierrellen.

Juhannuksen jälkeinen viikonloppu vietettiinkin sitten leirillä Turun kupeessa Tuorlassa. Ohjelmassa oli perjantaina kaksi kisarataa ja niistä palaute. Lauantaina oli kahdet treenit ja sunnuntaina oli aamusta jälleen kisat ja iltapäivällä vielä yhdet treenit. Perjantain ja lauantain treenasin Blackiella ja sunnuntaina treenasin Tiituksen kanssa. Koko viikonloppu oli erittäin antoisa, paljon tuli hyviä ohjeita; älä käskytä koiraa jatkuvasti, ohjaa estevälit ja katso koiraa ym. Sain myös hyviä treenivinkkejä, häiriöillä ja ilman. Paljon on vielä opittavaa.

Keskiviikkona 1.7 kävin Tiituksen kanssa kisaamassa OKK:n iltakisoissa. Tuloksena 5vp sij 4. Kieltovirhe tuli siitä kun meikäläisen liike loppui jälleen kesken. Nämä on sellaisia ohjausvalintoja että niihin pitää kiinnittää huomiota ja paljon. Ehkä olisi parempi mennä vaikka hieman pidemmän kautta, kunhan vaan liike pysyy päällä.

Ensiviikolle tiedossa treeniä Tiituksen kanssa ja parin viikon päässä häämöttää sitten karsinnat. Kesäloman toinen viikko alkaa, toivottavasti kelit pian paranee.