lauantai 20. kesäkuuta 2009

Mukavaa Juhannusta ja päivityksiä

Taas on vierähtänyt pitkä aika viimeisimmästä päivityksestä. Palataan ajassa taakse päin.... Okk:n kisoissa oli Blackien kanssa oli tuloksena 1xhyl ja se hyl tuli ensimmäisen esteen alituksesta. Muuten rata sujui (muistaakseni) hyvin ja jouhevasti. Toiselta radalta tuli 0-voitto mutta kun se oli hypäriltä niin sillä me ei tehty yhtään mitään. Rata oli kuitenkin erittäin sujuva ja hyvä. Tässä kuva putkeen suunnistavasta Blackiesta.






Tiituksella kisasin kaksi rataa joista molemmista tuloksena virheettömät 0-radat. Toisella sijoituttiin 3. ja toisella muistaakseni 4. Alla kuva Tiituksesta.


Molemmat kuvat ovat Sari Eskelisen ottamia. Kiitos kuvista Sari!!

Toukokuun viimeinen viikonloppu vietettiin helteen helliessä Nokialla, jossa ohjelmassa oli 3 x agirata ja 1 x hypäri. Tällä kertaa olin liikkeellä vain Blackien kanssa. Perjantaina ajoin Seinäjoelle josta olin jälleen vuokrannut ystäväni Sannan penthousen. Nukutiin hyvät yöunet , kasteltiin kukat ja varmistettiin montakertaa että etuovi on varmasti kiinni!! :)) Kiitos Sannalle taas kerran!!

Lauantaiaamuna jatkui matka kohti Nokiaa. Matkalta noukin TB:n pihalta kyytiin myös Maikan ja Sulon. Pekka seurasikin meitä sitten KisaTv:n pakulla kisapaikalle, ei kuitenkaan kuvaamaan kisoja vaan ihan vain kisaturistiksi. Viikonloppu meni kisojen puolesta täysin penkin alle, tuloksena 4xhyl. Blackie teki kolme hylkyä alittamalla ensimmäisen esteen. ?????????? Todella hankala lähteä kisatilanteessa tuollaista korjaamaan. Yksi hylky tuli minun typerästä ratasuunnittelusta ja se oli sitten siinä. Muuten oli mukava reissu. Aurinko paistoi, oli hyvää matkaseuraa ja käytiin hieman vilkaisemassa myös Tampereen yöelämää (oltiin jo kuintenkin klo 22 takaisin hotellilla) :) Kiitokset matkaseuralaisille mukavasta reissusta.

Kesäkuun ensimmäisen sunnuntai startattiin kohti Kajaania ja mukaan lähti myös Kirsi&Peppi ja Pirkko&Nukka. Olin ilmoittautunut Blackien kanssa kahteen starttiin samoin myös Tiituksen kanssa.

Ensimmäiseksi radalle Blackien kanssa. Ainoat asiat mitä suoritukselta toivoin olivat: hyppää ensimmäinen este ja älä karkaa kontakteilta. Latasin oman keskittymiseni suurimmaksi osaksi siihen että mitä teen, jos koira ei hyppää ensimmäistä estettä? No, onneksi se hyppäsi ja saatiin jatkaa matkaa. Kontaktitkin pitivät ja tuloksena 0-voitto ja nousu 3-luokkaan. :D

Ensimmäinen rata Tiituksen kanssa meni hieman "häneksi" kun lähdin irtaantumaan sivusuunnassa liikaa. Toisen radas meninkin sitten molempien kanssa. Radan profiili oli todella kinkkinen. Sössin molempien koirien kanssa suurinpiirtein samat asiat. Putket kontaktien alla olivat meidän kompastuskivinä.
Ainoa asia mihin toisella radalla olin tyytyväinen oli se, kun sain Blackien lähtemään takakiertoon hypylle vaikka olin itse koirasta muutaman esteen jäljessä. :)) Tietenkin sunnuntain paras saavutus oli kuitenkin ehjän radan suorittaminen ja nousu 3-luokkaan. Se kun tulee aina olemaan minun ja Blackien ensimmäinen ja ainoa kolmosluokkaan nouseminen.

Perjantaina 12.6 starttasin aamupäivällä auton kohti Torniota ja agilityn SM-kisoja. Perjantain ohjelmassa kaksi rataa Blackiella ja samoin myös Tiituksella. Lauantaina startatiin Tiituksen kanssa Active Dogs:in joukkueessa ja sunnuntaina yksilökisassa.

Perjantain tuloksia: Blackien kanssa 2xhyl mutta ne oli hyviä hyllyjä. Varsinkin toisen radan suoritukseen olen enemmän kuin tyytyväinen ja se miltä se meno tuntui oli aivan WOW!! Me oltiin radalla yhdessä tekemässä tulosta. :D I'm Happy!! Tiituksen kanssa sijoituttiin toisella radalla 13. kun osallistujia oli noin 70!! Toisella radalla sijoitus 38. Tuloksena 10vp ja hieman yliaikaa. Mutta todella hyvällä fiiliksellä jäin odottamaan lauantain joukkuekisaa.

Joukkuekisaan valmistauduin pyörähtämällä aamusta kisapaikalla, sen jälkeen syömään ja pienet päikkärit. Kisapaikalle mennessä olivat Pirkko&Nucca sekä Mirja&Muska jo kisanneet ja molemmat olivat saaneet tulokset aikaiseksi. Radalle oli annettu todella tiukka ihanneaika jota ei loppupelissä sitten kovin moni koirakko alittanutkaan. Marin ja Merrin radan kerkesin katsomaan ja sen jälkeen lähdinkin valmistautumaan omaan suoritukseen. Myös Mari ja Merri tekivät 0-radan. Eli tulos meidän joukkueella oli, eli minulle "pakkotulos" ei ollut ainakaan rasitteena.

Pikkuhiljaa kun oma vuoro rupei lähestymään alkoi myös jännitys kropassa ja korvien välissä kasvamaan. Mietinkin että mihinkä sitä taas piti lupauta, en koskaan enään lupaudu ankkuriksi jne.... Onneksi jännitys häipyi kun otin Tiitukselta pannan pois ja tilalle tuli kamala "agre". Päätin että tämä mennään täysillä, huolella ja kunnolla käskyttäen. Tiitus pääsi hieman karkaamaan alussa mutta se ei menoa haitannut. Koko radan ajan mulla oli hieno fiilis, käskytin niinkuin en koskaan ennen ja maltoin pysyä rauhallisena. Maaliin tultiin puhtaalla suorituksella ja voihan vitalis kun se adrenaliiniryöppy pääsi valloilleen. Olihan se hienoa!!! Haluan vielä joskus, toivottavasti mahdollisimman monesti, kokea tuon saman tunteen. Upea joukkueemme sijoittui sijalle 9/30. HYVÄ ME!!!! Onnittelut myös Active Dogs:in Maxi joukkueelle joka sijoittui 4.!! :D

Sunnuntain ensimmäiselle yksilöradalle oli suunnitelmissa tehdä mahdollisimman ehjä suoritus ja päästä finaalikierrokselle.

Ennen suoritusta ei ollut nimeksikään samanlaista jännitystä kuin mitä joukkuradalle mentäessä.
Tehtiin todella sekavan tuntuinen suoritus, joka ei kyllä onneksi kuvanauhalta siltä näyttänyt. Tiitus tuli kuin ammus ja minä jäin auttamattomasti jälkeen. Tuloksena 15vp ja yliaikaa eikä mitään asiaa toiselle radalle. No, ei se jäänyt pahemmin harmittamaan sillä viikonlopun anti oli todella hieno ja Tiitus on Upea koira, sen kanssa on todella mukava kisata.!! Opin ja koin tällä reissulla taas paljon uutta.

Blackie:n kanssa lähdetään ensiviikolla käymään Turussa ja sen jälkeen se jääkin hyvin ansaitulle kesälomalle. Minä jatkan harjoituksia Tiituksen kanssa karsintoja silmällä pitäen. Sinne ei lähdetä hakemaan muuta kuin kokemusta. Myös Bobon kanssa pitäisi ottaa hieman tekniikka- ja ratareeniä, ettei ihan jäätäisi treenikavereista jälkeen.

Onnittelut vielä koutsi Marille SM-pronssista!! Hieno suoritus!! :))